skip to Main Content
Yoga For Menn

Er yoga for ekte mannfolk?

Hvis du er mann og fremdeles leser dette: JA! Ekte mannfolk kan og bør virkelig praktisere yoga jevnlig. Fremdeles er det flest kvinner som praktiserer yoga, ihvertfall her på Sørlandet. Og det synes jeg er veldig bra for kvinnene, men samtidig synd for alle dere menn og gutter som går glipp av yogaens mange fordeler. Og for menn er det faktisk akkurat like mange fordeler som for kvinner.  Ja, en mann kan bli både sterkere, smidigere, mer fleksibel og få bedre balanse av å praktisere yoga. Dette er store fordeler i seg selv, og kan utgjøre mye i hverdagen. Noen menn tenker kanskje at yoga er veldig alternativt, at man sitter mye med beina i lotus-stilling og stirrer på stearinlys som brenner. På timene mine er det mest fokus på funksjonell og energisk trening som garantert vil gi deg en eller flere aha-opplevelser om din egen kropp. Du vil få en bedre oversikt og finne ut av hva du bør jobbe ekstra mye med.

Yoga kan også være en verdifull måte å komplimentere en annen idrett på. Dersom du driver med fotball, håndball, løping eller andre aktiviteter, vil som regel yoga gi deg en ekstra boost, både fysisk og mentalt. Mange av verdens toppidrettsutøvere praktiserer en eller flere former av yoga ved siden av sin hovedidrett. Det tyske landslaget har feks alltid med seg en annerkjent yogalærer når de deltar i store mesterskap. Som da de vant VM 2014.

Mange menn prioriterer ikke å tøye ut etter aktiviteter. Dette vil yoga gjøre for deg, i kontrollerte former.

Yoga kan også gi deg en velfortjent timeout fra en hektisk hverdag, en sjanse til å kun fokusere på deg selv og hvordan du har det. Er du interessert, kan yoga gi deg tid til å reflektere over ditt liv, dine relasjoner, dine tanker og følelser. Og for et ekte mannfolk, vil jeg absolutt anbefale dette.

Hvis du fremdeles er interessert, ta kontakt med meg for å avtale en uforpliktende prøvetime. Sammen finner vi ut hvilken type yoga som passer best for akkurat deg. Hjertelig velkommen skal du være.

 

Her kan du lese en artikkel i Aftenposten om menn som driver med yoga

Back To Top