skip to Main Content
Hva Kan Yoga Gjøre

Hva kan yoga gjøre for deg?

Du har sikkert hørt at yoga kan  gjøre deg mer fleksibel i kroppen, og senke stressnivået ditt. Og dette er helt riktig effekter av en jevnlig yoga-praksis. Det du kanskje ikke visste, er at yoga kan gi utrolig mange andre helse-fordeler. Store undersøkelser har vist at gjennom en kontinuerlig praksis vil de aller fleste bli sterkere og få en bedre balanse.  Yogatrening vil sannsynlighvis øke energinivået ditt, og gi deg færre “vondter” i kroppen. Yoga kan også være svært effektiv mot menstruajonssmerter og lindre kroniske plager som feks leddgikt og migrene. Det blir lettere å takle hverdagen når en har yoga som følgesvenn, både i arbeidslivet og sosiale sammenhenger.

Forskning viser også at dersom en sammenligner yoga med mer aerob trening som løping eller sykling vil yogautøvere komme bedre ut av det, til og med når det gjelder alle de fysiske fordelene.

For meg har yoga gitt meg alt det som er beskrevet over, og enda mye mer. Jeg har alltid drevet med mye forskjellig trening og liker fremdeles å drive med andre aktiviteter, som løping , dansing og skigåing.

Men etter at jeg sluttet med annen type styrketrening, og kun fokuserte på yoga, opplevde jeg å føle meg både sterkere og mer funksjonell. Det er lettere å kontrollere kroppen, og få den med på ting jeg har lyst til at den skal gjøre.

Utover alle de fysiske fordelene med yoga, må jeg også understreke den utrolige gleden og energien jeg får av å praktisere. Selv om det kan være tøft å komme seg på matta av og til, er det aldri en yoga-økt jeg ikke har følt meg bedre etter av.

Og så har vi de effektene som bare sniker seg litt innpå en da. Som det å bli bedre venn med seg selv, både kroppslig og mentalt. Det at jeg kjenner meg tryggere i meg selv, at jeg har begynt å bli snillere mot meg selv, spille mer på lag med meg selv. Kjenne at selvbildet vokser i riktig retning, og at det fortsetter å vokse. At jeg fortsetter å utvikle meg som menneske. Det er stort det. Og det takker jeg også min yogapraksis for.

Yoga is almost like music in a way; there’s no end to it.

 

Back To Top